Vadászbolt - Diana vadászbolt

VADÁSZBOLT

Mi is tulajdonképpen egy vadászbolt? Egy egyszerű üzlet, vagy csupán egy vadászati kiegészítőket árusító hely? Szerintünk egy vadászbolt ennél jóval több

A vadászat élményéhez hozzájárul a tökéletes vadászbolt

A vadászat a legősibb emberi tevékenységek egyike, mely a család élelemmel való ellátását biztosította. A vadászati kultúra és annak szabályai már abban az időben kialakultak.

Azt kell mondjuk, hogy a vadászatot a jog engedélyezi és az etika fogadtatja el.
Számunkra a vadászat egy életérzés. A vadászbolt megnyitása óta azt az elvet valljuk, hogy az erkölcs fontos szerepet tölt be a vadászatban. Ahogyan fejlődött az emberi civilizáció, a kultúra, úgy alakultak folyamatosan a vadászat etikai szabályai, és jött létre a vadászetikett.

Amellett, hogy számunkra életérzés a vadászat, ezzel együtt kiemelten fontosnak tartjuk a vadászatra vonatkozó törvények betartását.
A vadászbolt számunkra nem csupán egy üzlet, de egy olyan etikus közösségi tér is egyben, ahol a vadászat szerelmesein kívül azok is megismerkedhetnek a vadászat nyújtotta élményekkel, akik kezdőként térnek be hozzánk.

Üzletünkben tájékoztatást adunk a vadászathoz szükséges kellékekről, azok tulajdonságairól, működéséről és a sikeres vadászatra gyakorolt hatásukról.

A Diana vadászboltegy családi vállalkozás, melyet 2005-ben indítottunk. Szakértő tudással segítünk a hozzánk betérőknek. Több éves vadászati és koronglövészeti múlttal rendelkezünk. Tulajdonosként Szerdahelyi András azzal növeli szakmai tekintélyünket, hogy a koronglövészet terén többszörös Világ- és Európabajnok. Mindazt a tapasztalatot, amivel rendelkezünk, szívesen megosztjuk vadász és nem vadász vásárlóinkkal.

A vadásziasság fogalma

Vadásziasság mindaz a tárgy, eszköz, cselekedet, viselkedési norma, amely egy igazi vadász életformájához tartozik. Ez az életforma természetesen függ a vadász tudásától, szakmai felkészültségétől és emberi tulajdonságaitól. Az emberi tulajdonság adott, azonban a tudást és a szakmai felkészültséget meg kell szerezni.

Ez természetesen a gyakorlat során alakul ki minden vadászban, azonban fontosnak tarjuk ezt a tanulási folyamatot elősegíteni.
Röviden összefoglalva az eddigieket, a vadásziasság erény, egy megkülönböztetett érték egyéni és társadalmi szinten is.

A Diana vadászbolt vadászattal kapcsolatos alapelvei

  • a természetért érzett felelősség,
  • a hozzáértés és szaktudás szükségessége,
  • az állatok méltóságának tiszteletben tartása,
  • a vadnak való esély megadása,
  • az önmérséklet és az önfegyelem betartása,
  • a hagyományápolás, valamit
  • a biztonság elve.

Fontosnak tartjuk ezeket az elveket megosztani Önökkel, de fő tevékenységünk a vadászati kellékek kereskedelme.

Az általunk kínált termékskálánkban megtalálhatóak különböző vadászfegyverek, vadászlőszerek, prémium kategóriás cél- és keresőtávcsövek, vadászruházat és egyéb vadászathoz szükséges kellékek. Ezen túlmenően a túrázni kívánók is találnak számukra megfelelő lábbelit, ruházatot, valamint egyéb ruházati kiegészítőket.