Vadászruházat - Diana vadászbolt

VADÁSZRUHÁZAT

Vadászruházat. A különböző vadászati módokhoz és stílusokhoz elengedhetetlen a széleskörű vadászruházat kínálata.

Vadászathoz vadászruházat?

A válasz egyértelműen igen. Miért is lenne másképp? Az életünk bármelyik területét nézzük, szinte minden tevékenységhez tartozik megfelelő ruházat.

Több alkalommal említettük már az oldalunkon, hogy a vadászat egy életstílus. Teljesen természetes, hogy ha valaki életstílusról beszél, akkor ahhoz hozzá tartozik a külső megjelenés is.

De csak a külső megjelenés miatt szükséges a megfelelő vadászruházat? Nem. Praktikum és kényelem. Két nagyon fontos szempont.

Gyakorló vadászként, szakértőként bizton állíthatjuk, hogy fontos szempont, mit viselünk vadászat közben. A vadászat az nem egy rövidtávú futóverseny. Időnként hosszú órákon keresztül várunk a vadra. Gyalogolunk vagy türelmesen egy helyben várakozunk. Nem megfelelő ruhában ez nem igazán komfortos. De nem csak a kényelem fontos. Ha például valaki fázik, vagy esős időben átnedvesedik a ruhája, akkor lelassulhatnak a reflexei. Ez nagymértékben befolyásolja a vadászat kimenetelét. Tehát következtetésként elmondhatjuk, hogy a megfelelő vadászruházat kihat a vadászat eredményességére is.

Ahogy a vadászfegyvereknél taglaltuk a fegyvertípusokat, ugyanez vonatkozik a vadászruházatra is. Apróvad, les, hegyi, cserkelő vadászatnak megvannak a speciális ruhadarabjai. Ezen belül az évszak is meghatározza a vadászöltözéket. Nemcsak a vadászati módokat és stílusokat vesszük figyelembe vadászruházatunk kollekciójának összeállításánál, hanem a speciális vadászatokra, mint a magashegyi vagy az afrikai vadászatra is tudunk megfelelő ruházatot biztosítani.

A tapasztalatok alapján ajánlott a réteges öltözködés.

A Diana vadászboltban kollégáink magasfokú szakmai felkészültséggel rendelkeznek, amely elősegíti a sikeres választást.

Nézzünk néhány szempontot a vadászruházat kiválasztásához!

Legyen megfelelő az aláöltözet!

Az aláöltözet választásánál fontos, hogy aktív vagy passzív (les, disznóhajtás) vadászaton veszünk részt. Az aktív vadászatnál az a fontos, hogy a gyaloglás során keletkező párát elvezesse a testről, hogy ne nedvesedjen át a ruházata. A passzív vadászatnál pedig a test melegen tartása a cél. Ezeket a tulajdonságokat már a mai modern textilipari anyagokkal el lehet érni.

A vadászruházat középső rétege

Ennek a kiválasztása mindig attól függ, mennyire szeretné melegen tartani magát a vadász vadászat közben.

Középső rétegnek általában egy inget és egy fleece pulóvert javaslunk. Ennek a rétegnek is képesnek kell lennie a nedvesség elvezetésére.

A vadászruházat külső rétege

Ennek a rétegnek kettős funkciója van. Egyrészt megtartja a test által kibocsátott hőt, másrészt védelmet nyújt a külső hőmérséklet, a szél, illetve a csapadék ellen.

Ebből adódóan a kabátnak vízállónak, továbbá megfelelő lélegzőképességűnek kell lennie.

Vadászruházat a Diana vadászboltban

Ezen a területen is a prémium kategóriát részesítjük előnyben, hiszen a sikeres vadászat elősegítése a cél.

Üzletünkben megtalálhatók a legjobb márkák:

Mindezeket természetesen megtalálhatják honlapunkon, de üzletünkben készségesen állunk rendelkezésükre a megfelelő ruházat összeállításban.